الأربعاء، 9 يوليو 2014

بعمل كوبيبة شامى تجنن تعالوا اعرفوا سرها

بعمل كوبيبة شامى تجنن تعالوا اعرفوا سرها

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
اعزائى زوارنا الكرام تحية طيبة
النهارده هقولكم سر طبختى فى الكوبيبة الشامى هقولها لكم بالتفصيل ويارب تعجبكم لما تجربوها
المقادير:
  • ربع كيلو لحمة مفرومة
  • كاستين برغل ناعم
  • حبة بطاطس متوسطة الحجم
  • بصلة حجمها صغيرة
  • ملح وفلفل
  • كمون معلقة كبيرة
  • سماق معلقة كبيرة

التحضير

اول خطوة تحطي اكياس البرغل في طبق عميق وتضيفي له البهارات وبعدين تحطي البطاطس بعد ما تقشريها في حلة ومية وملح وتسلقيها لحد ما تستوي
بعد ما البطاطس تستوي تحطيها فوق البرغل وشوية من المية بتاعتها وتروحي شايلة ثلت كمية البرغل وحاطاها في الخلاط العادي وتزودي مية البطاطس او من الحنفية بس مش كتير يعني بحيث ان الخلاط يقدر يلف وتفضلي تخلطي لحد ما يبقى زي الحمص
وبعدين ترجعي الكمية الي في الخلاط فوق الكمية الي في الصحن وتعجني وتشوفي لو عازت مي تضيفي بس هي تقريبا مش حتعوز الا شوية
وبعدين تعملي الحشوة الي هي عبارة عن اللحمة والبصلة وملح وفلفل شوية سماق وبهار مشكل
نيجي لاهم مرحلة وهي القلي لازم زيت ساخن جدا والمقلى تكون عميقة وبتسخني الزيت جدا وبتقلي على دفعات

وفى النهاية بالف هنا وشفى ويارب تعجبكم
والسلام عليكم ورحمة الله وبركاته
للمزيد من الوصفات تابعونا

0 التعليقات:

إرسال تعليق

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More