الخميس، 7 أغسطس 2014

هنعمل كبده احلى من بتاعة الاسكندرنية كمان تعالوا اعرفوا طريقتها

هنعمل كبده احلى من بتاعة الاسكندرنية كمان تعالوا اعرفوا طريقتها

النهارده بقى عملت طبق كبده مش هقول عليها اسكندرنى هقول طبق كبده احلى من الاسكندرانى وده المسمى الجديد لطبق الكبده ده فحبيت اعرفكوا الطريقة وان شاء الله هتعجبكوا جدا وهتدعولى

المكونات1/2 كيلو كبدة
3 ملاعق كبيرة خل
ملح، فلفل أسود، كمون (حسب الرغبة)
3 ملاعق كبيرة ثوم مفروم
شطة بودرة (حسب الرغبة) (اختياري)
1 حبة فلفل أخضر مقطعة حلقات
عصير ليمون
زيت او سمنه حسب الرغبة

الطريقه  تقطع الكبدة حسب الرغبة .
يخلط الثوم والخل والكمون والملح والفلفل الأسود والشطة ونتبل بها الكبدة.
تترك الكبدة في الثلاجة 1/2 ساعة على الأقل حتى تتشرب التتبيلة.
يحمى الزيت او السمنه ( انا عملتها بسمنه بلدى :) مش كتير علشان منتخنش ) في قدر ثم تضاف فوقه الكبدة وتقلب .
تخفض حرارة النار ويضاف الفلفل ليكمل النضج مع الكبدة.
يغطى القدر ويترك ربع ساعة.
بعد ربع ساعة يرفع الغطاء حتى تتشرب ماءها وتتحمر.
توضع فى طبق التقديم وترش بعصير الليمون وهو ضرورى لمذاق الكبدة الاسكندرانى.


يلا تابعونى علشان تعرفوا وصفاتى البسيطه اللى ممكن تعملوها بسهوله وان شاء الله تعجبكم

0 التعليقات:

إرسال تعليق

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More