الخميس، 19 يونيو 2014

ازاى تعملى بلح الشام ويطلع حلو


ازاى تعملى بلح الشام ويطلع حلو
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
اعزائى زوارنا الكرام تحية طيبة
جبتلكم اليوم وصفة حلوه وهى طريقة عمل بلح الشام 
انا بعمل الوصفة بالطريقة وبطلع معايا حلو وكل اللى بيكلها بتعجبوا اوى واللى بيجربها بتطلع معاه حلوه اوى فقولت اقولكم عليها وتجربوها معايا .
المقادير :
  •  8 ملاعق كبيرة زيت
  • 1 ونص كوب دقيق
  • 6 بيضات
  • كوب من الشربات ودى طريقة عمل الشربات (1 ونص وبع سكر ؛ ثلاث أرباع كوب ماء ؛ ملعقه صغيرة عصير ليمون ؛ ماء ورد أو فانيليا)
  •  1 ملعقه صغيرة فانيليا
  • 1 كوب ماء 
  • زيت غزير للتحمير
الطريقة بقى هتكون كده
اول حاجه هتعملى الشربات وهو انك هتدوبى السكر فى الماء وتحطية على النار لحد ما يدوب السكر خال وبعدين هضيفى عليه عصير الليمون وتسبيه على النار لحد ما يتقل شويه وبعدين تضيفى الفانيليا وتطفى النار عليه وتسبيه لحد ما يبرد
وبعدين هتجبى الماء والزيت فى الحلة وحطيها على النار وتسبيهم لحد ما يغلوا وبعدين تجى الدقيقة وتحطيه عليهم وتقلبىهم كويس حتى يكون شكله مثل الكرة وبعدين يرفع من على النار حتى يبرد الخليط نوعاً يضاف إليه البيض واحدة بعد وحدة إلى أن ينتهى البيض وتضاف الفانيليا
تقلب العجينه كويس وتدعك إلى أن تتماسك فاذا رفع جزء من العجين لأعلى بالملعقه تظهر العجينه على شكل منقار
توضع العجينه فى كيس الخاص بعمل بلح الشام
تدهن اليد اليسرى بالزيت ويضغط على الكيس باليد اليمنى لتخرج العجين على اليد اليسرى ويقص بمقص مدهون بالزيت عندما يصل طولها إلى حوالى 7 سم
تلقى القطع فى زيت غزير مقدوح وتتركـ إلى أن تحمر وتكرر العمليه إلى أن 
ينتهى المقدار
ترفع بمقصوصه وتوضع على ورقه شفافه لأمتصاص الزيت أو توضع على مصفاة
يغمر بلح الشام فى الشربات البارد ويرفع ويرص فى طبق ويقدم بارد

0 التعليقات:

إرسال تعليق

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More